Foldable Phones koopadvies

Waarop letten bij het kopen van een foldable phone?

Voordat je een opvouwbare telefoon koopt, is het verstandig om na te gaan of je hem echt nodig hebt. Misschien is het voor jou wel veel makkelijker om een losse tablet én een losse mobiel aan te schaffen in plaats deze 2 apparaten opgevouwen ineen. De prijs van een foldable smartphone is namelijk veel hoger dan dat van een standaard mobiel. Mocht je toch een opvouwbare smartphone willen aanschaffen let dan op de volgende specificaties als je hem koopt.

Scherm

Een opvouwbare telefoon heeft vaak twee schermen: het grotere interne scherm en een secundair scherm, meestal aan de buitenkant van het toestel. Het buitenscherm werkt vaak precies zoals een standaard mobiel ook werkt. Maar bij sommige foldable smartphones ligt dit anders, dan werkt dit buitenscherm bijvoorbeeld alleen als scherm voor meldingen en kun je er geen apps op draaien. Houd hier rekening mee als je een opvouwbare telefoon aanschaft. Zo heeft de Flip3 bijvoorbeeld een mini schermpje als deze ingeklapt is. De Fold3 daarentegen heeft ingeklapt ook al een volwaardig scherm.

Scharnier

Onderzoek het scharnier van een opvouwbare telefoon en hoeveel keer de telefoonfabrikant zegt dat het toestel open en dicht kan, dit verschilt namelijk nog weleens per telefoon. De nieuwste Samsung Galaxy Z Fold3 heeft een scharnier dat zo sterk dat pas kuren begint te vertonen als je vijf jaar lang elke dag honderd keer in en uit klapt. De oudere generatie foldable phones kan veel minder vaak open en dicht geklapt worden.

Daarnaast klapt een flip telefoon open langs de verticale as en de Fold langs de horizontale as (als een boek).

Folding phone
Scharnier van de Galaxy Z Flip3 (Credits: Samsung website)

Omvang

Bekijk altijd de afmetingen van de opvouwbare mobiel voordat je hem koopt. Dit kun je doen door video’s te bekijken of de afmetingen van jouw favoriete foldable smartphone te vergelijken met jouw huidige mobiel. Opvouwbare telefoons zijn namelijk wat dikker dan conventionele smartphones. Dit komt natuurlijk door het dubbele scherm. Wees erop voorbereid dat sommige smartphones wat groot en onhandig kunnen zijn voor in je broekzak.

Batterij

Omdat een opvouwbare smartphone vaak minimaal 2 schermen moet verlichten, gaat de batterij gemiddeld sneller leeg dan bij een normale mobiel. De Fold3 bijvoorbeeld heeft een uitstekende batterij, maar gaat toch maar ongeveer 12 uur mee bij intensief gebruik. Tegenwoordig zijn er veel kwalitatieve smartphones die langer mee kunnen.

Galaxy fold scherm
Series kijken op je Samsung Galaxy Z Fold (Credits: Samsung website)

Camera

Een foldable smartphone heeft vaak vele camera’s maar deze zijn niet altijd van even goede kwaliteit. Waar de meeste normale smartphones tegenwoordig camera’s aan de achterkant van het toestel hebben met gauw al zo’n 20MP, hebben de huidige foldable phones niet zo’n kwalitatieve camera.

Neem de nieuwste Samsung Galaxy Fold. Deze heeft 5 camera’s waarvan de beste (slechts) 12 MP heeft. De nieuwste Flip heeft er 4, maar deze hebben ook niet meer dan 12 MP. Mocht jij dus erg kwalitatieve foto’s willen maken met je smartphone, dan kun je misschien beter voor een ander toestel gaan.

Standaard dingen om rekening mee te houden

Bekijk de processor en het RAM geheugen en natuurlijk de prijs. Zo is bijvoorbeeld niet elke opvouwbare telefoon geschikt voor multitasking. De Fold3 met een RAM geheugen van 12GB is dit wel. Maar hier betaal je dan ook weer bijna 2x zo veel dan voor de Flip3.

Het kopen van een foldable phone is en blijft een persoonlijke keuze en het wikken en wegen van verschillende opties en mogelijkheden. Hieronder laten wij jou zien voor wie een foldable phone volgens ons geschikt is.

Voor wie is een Foldable Smartphone geschikt?

Binge Watchers: Klap de telefoon uit in de trein, in het park of in het vliegtuig en geniet op een groot scherm van jouw favoriete series.

Jouw werknemers: Een foldable phone kan een waarde toevoeging zijn voor jouw werknemers. Met een opvouwbare telefoon kunnen bijvoorbeeld gemakkelijker aantekeningen worden gemaakt. Daarnaast kun je in een vergadering veel beter even snel die grafiek of powerpoint laten zien aan de rest van de groep.

Gamers: Speel jij veel games op je telefoon? Dan gaat dat toch veel makkelijker op een groter scherm? Met een opvouwbare smartphone neem jij jouw mobiele console overal mee naar toe!

Trendsetters: De nieuwste technologische ontwikkelingen in je broekzak. Maak de blits met je foldable phone.

We hopen dat je met dit artikel een stukje verder bent in de zoektocht naar jouw nieuwe smartphone.

Vergelijk alle opvouwbare smartphones hier

Laat weten wat jij ervan vindt!

   Laat een reactie achter

   Foldable phones
   Logo
   Vergelijk items
   • Opvouwbare Telefoon Hoesjes (0)
   • Vergelijk Opvouwbare Smartphones (0)
   Vergelijken